Elaborat zaštite okoliša za istražnu bušotinu Vukovar GT-1 osmišljava se temeljem idejnog naftno-rudarskog projekta s ciljem potvrde prihvatljivosti primijenjenih tehnologija bušenja i ispitivanja na budućoj lokaciji. Ovaj dokument, kada se prihvati, postaje osnova za daljnje korake u projektu, uključujući izradu naftno-rudarskog projekta i ishođenje lokacijske dozvole.
Ugovor o izradi elaborata zaštite okoliša potpisan je 26. veljače 2024. s Zavodom za unapređenje sigurnosti d.d.

Elaborat će detaljno analizirati utjecaje planiranih aktivnosti na okoliš te predstaviti odgovarajuće mjere zaštite kako bi se minimizirali potencijalni negativni utjecaji. Prihvatljivost primijenjenih tehnologija bit će ključna u procesu ocjene i odobrenja, pružajući osiguranje da su planirane aktivnosti u skladu s najvišim standardima sigurnosti i očuvanja okoliša. Nakon uspješne verifikacije elaborata, pristupit će se izradi naftno-rudarskog projekta te ishođenju lokacijske dozvole, čime će se osigurati poštovanje zakonodavnih zahtjeva i provedba projekta na visokoj razini sigurnosti i odgovornosti.


Ukupna vrijednost projekta: 259.470,62 € , od čega bespovratna sredstva iznose: 217.330,02 € (83,76 %)
Nositelj projekta: Grad Vukovar, Hrvatska
Projektni partner: EFLA Consulting Engineers, Island
Razdoblje provedba projekta: 13.04.2022.-12.04.2024.




KONTAKT PODACI:
Grad Vukovar, Dr. Franje Tuđmana 1, 32000 Vukovar, Hrvatska, + 385 (0) 32 456 501
www.vukovar.hr, Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.,

Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije, Miramarska cesta 22, 10 000 Zagreb, Hrvatska
www.mrrfeu.hr, Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Zajedno za zelenu Europu | www.eeagrants.hr



Projekt “Čista energija za Vukovar” je financiran od Islanda, Lihtenštajna i Norveške kroz Financijski mehanizam Europskog gospodarskog prostora (EGP) 2014. – 2021. uz nacionalno sufinanciranje Republike Hrvatske u okviru Programa „Energija i klimatske promjene”. Sadržaj ove objave isključiva je odgovornost Grada Vukovara i ni na koji način se ne može smatrati da odražava stavove Upravitelja Programa „Energija i klimatske promjene“.

footer